Månadens medlem – okt 2017

Varbergs digitala resa

 

Varbergs kommun har arbetat länge med processer och har kanske Sveriges bästa processer! I alla fall för analogt material. Men hur göra om och anpassa dessa processer till ett mera digitalt arbetssätt?
”Först och främst kan vi förklara varför vi vill digitalisera våra processer” säger Janos Böhm, Avdelningschef Geografisk Information på Varbergs kommun. ”Med digitala processer får vi effektivare beslutsstöd, vilket innebär att vi snabbare kan fatta beslut. Målet är att höja kvalitén på beslutsunderlag och kunna erbjuda bättre medborgarservice. Initialt kommer detta att kosta pengar, men på sikt kommer vi att spara både pengar och tid.”

 

Den digitala resan börjar med att se över dagens arbete och hur de tekniska verktygen stöder arbetet. Ett steg i arbetet är att det inrättas en ny tjänst som IT-strateg på stadsbyggnadskontoret från och med januari 2018.

 

Målet med tjänsten är att få ett helhetsperspektiv att minimera risken för stuprörstänk. Stor vikt läggs vid att utveckla det digitala arbetssättet som ett steg mot en digital samhällsbyggnadsprocess.

 
 
varberg_process1
varberg_process2
verberg_process5
 

fakta
 Varbergs kommun
 Varbergs kommun ligger i norra Halland och har drygt 62 000 invånare.
 Kontaktperson: Janos Böhm
 Telefon: 0340-88 175
 E-post: janos.bohm(at)varberg.se