Månadens medlem – sep 2017

Inovitas

Inovitas arbetar inom ”mobile mapping” med en speciell teknik där både panorama- och stereokameror används i kombination med laserskanning av mark. Denna teknik gör att man kommer mycket nära laserskanningens noggrannhet till ett väsentligt lägre pris och mycket mer användarvänligt. På bilarna sitter sensorer av många olika typer, mark-lidar, 6 st. stereokameror, 360 panoramakamera, svartvit kamera (tunnlar), extra belysning (tunnlar), GPS från vanliga satelliter plus Glonass. Utrustning kan sättas på spårvagn, tåg, drönare och båt. Detta ihop med mjukvaran Infra3D, gör att kunden har en unik produkt bl.a. för att ha kontroll över gaturummet. Inovitas har en stor utvecklingsavdelning och utför även tjänster och anpassningar av olika slag.

 

Ett exempel på kundprojekt är Göteborgs stad. Där gjordes insamling av gatuvybilder, laserskanning samt inmätning av anläggningar och vägyta i gaturummet. Projektet startade i juli 2017 och fortsätter under 2018. Detta är det första projekt i Norden som kopplar ihop gatuvybilder med inmätning av anläggningar, inventering av gaturummet och analys av vägyta i en och samma körning. Totalt så körs ca 3000 km, även vissa cykel- och gångvägar skall insamlas.

 
 
inovitas
 

Vill du veta mer?

Kontakta Mats Paulsson, mats.paulsson(at)inovitas.se

 

fakta
 Om Inovitas
 Företaget har huvudkontor i Schweiz och är representerade i samtliga länder i Europa, i norden startade verksamheten 2015. Vi arbetar med ”Mobile mapping” insamling av gatuvybilder med hög noggrannhet och inventering av gaturummet i kombination med laser scanning. Vi kör också på spår med speciell utrustning för tåg och spårvagn.